KÖSZÖNTŐ

A BUSÓJÁRÁSRÓL

TURIZMUS


TURISTÁKNAK

ARCHÍVUM

 

Hogy a Busójárás igazi élmény

– és ne rossz emlék legyen…

 

Annak érdekében, hogy a Busójárás az első pillanattól az utolsóig valódi élmény legyen mindenki számára, amit semmilyen kellemetlenség sem árnyékol be, a szervezők az alábbiakat ajánlják a rendezvényre érkezők figyelmébe:

 

A 0-3 éves korú gyermekeket a felvonuló, vagy álló tömegbe a szülők ne vigyék, ne engedjék: a kicsik az ágyúlövéstől, kolompolástól, a nagy tömegtől és a körülöttük lévő egyéb idegen ingerektől könnyen megijedhetnek, emiatt csökken a biztonságérzetük.

Babakocsit a tömegbe bevinni veszélyes, mivel a busóálarcon a szemnek fúrt kis lyuk miatt a busónak nincs térlátása, ezért a mellette, alatta, felette lévő tárgyakat, felvonulókat nem látja.

A Busójáráson lovas kocsik, traktorok is közlekednek az emberek között: a babakocsival való biztonságos közlekedést, félrehúzódást a tömeg akadályozza, ami balesetveszélyes szituációkhoz vezethet.

Máglyaégetésnél nagy a füst: a hatalmas tüzet körülállók azt belélegzik, valamint parázs és pernye szállhat a ruhájukra, bőrükre.

Tisztelt Vendégeink, kérjük ne a legjobb, legelegánsabb ruhájukban érkezzenek a Busójárásra, ami megsérülhet, bepiszkolódhat, mert ilyenkor nagyon sokan étellel, itallal a kézben haladnak a tömeggel: sajnos gyakran előfordul, hogy véletlenül teával, forralt borral vagy zsíros, meleg étellel piszkítják be egymás ruháját. Az ilyen okból bekövetkezett károkért Mohács Város Önkormányzata nem vállal felelősséget!

Tisztelt Vendégeink a máglyát saját felelősségükre úgy közelítsék meg, hogy a füst, a pernye és a parázs az egészségükben, testi épségükben és ruházatukban ne okozzon kárt!

 

 

 Megértésüket kérve, tisztelettel:

 a Mohácsi Busójárás szervezői

 

 
INTERAKTÍV
Térfigyelő kamera kép


Mohács Város Honlapja
 
Mohácsi Takarék
 
Nemzeti Kulturális Alap
 
MCS Vágóhíd
 
EMMI
 
Magyar Fejlesztési Bank
 
MohácsON Mobilapp
 
Dráva Hotel
 
Baranja
 
Tarr Kft.
 
Raiffeizen
 
Zsolnay Márkabolt
 
Jaksics és Fia
 
Mohácsi Vasöntöde
 
Munkás Butykó Építőipari Kft.
 
Steel Metál Kft.
 
Mohács Hő Kft.